woensdag 26 juni 2013

Volgende bestemming: Montenegro!

De kogel is door de kerk en het plannen aan een nieuwe reis is begonnen.
Deze keer geen 3 weken vakantie, maar slechts een teleurstellend weekje. Bovendien is de timing niet echt ideaal. 1 week met vertrek in een weekend, midden in de zomervakantie. De vluchttarieven zijn makkelijk dubbel zo duur dan wanneer we op een weekdag zouden kunnen vertrekken, maar helaas zijn we wegens werk gebonden aan weekendvluchten en heeft het dus weinig zin om stil te staan bij de meerkost.

Bestemming: Montenegro
De Balkan is een relatief blinde vlek in mijn reislijst, met uitzondering van Kroatië en Slovenië. Hoog tijd dus om dat deel van Zuid-Europa te ontdekken en dan vooral dus Montenegro.
Al was het maar naar aanleiding van hun zeer bevreemdende Eurovision inzending: 

De vluchten en een huurwagen zijn geboekt, nu nog de overnachtingen zien te regelen.
Montenegro is niet groot dus we zouden zelfs voor 1 vast appartement kunnen kiezen, maar ook Airbnb is nog een optie of gewoon hotelletjes boeken.

Reisgidsen over Montenegro vinden, blijkt trouwens ook een hele opdracht. Tot nog toe konden we er geen enkele vinden in de winkels die we bezochten.
Lonely Planet heeft deze maand een nieuwe editie uitgebracht die ik met een kortingscode van 30% dan maar snel via hun webshop heb besteld.
Ter info, op bol.com stond deze gids te koop aan het dubbele van de prijs, toch wel een straf verschil!


Edit: Dat Montenegro niet het beste wegennetwerk heeft en de verkeerscode niet altijd gerespecteerd wordt, waren we al te weten gekomen. Misschien toch maar extra goed opletten na het nieuws van het dodelijk busongeval...

6 opmerkingen :

  1. Straf en bol.com heeft nochtans het imago goed koop te zijn. Goed dat jullie de gids goedkoper op de kop konden tikken. Ziet er niet slecht uit, Montenegro, ben benieuwd naar het reisverslag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vond het toch ook een bizar verschil, zo zie je maar, vergelijken is nooit slecht. Op het verslag zal het nog even wachten zijn tot augustus!

      Verwijderen
  2. Ik hoor echt zoveel goeds over Montenegro! Ben er zelf nooit geweest, maar Slovenië is ook bij mij een groot favoriet, dus ben heel benieuwd naar je avonturen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verwacht inderdaad dat het wat gelijklopend zal zijn met Slovenië en dat vond ik echt een toppertje!

      Verwijderen