woensdag 23 januari 2013

Tel Aviv - een stad van gemoedelijkheid, niet conflict.

Een tijdje geleden kwam Tel Aviv weer in het nieuws door de aanhoudende problemen tussen de Joden en Palestijnen in Israël. Maar toen ik de verschrikkelijke nieuwsberichten hoorde over de raketten die niet alleen boven de Gaza strook, maar ook boven Tel Aviv werden gelanceerd, kon ik niet anders dan denken hoe jammer het probleem rond de Gaza strook is voor een land als Israël an sich.
Uiteraard wil ik mij niet politiek uitspreken en is het vooral de bevolking die het kruis van deze vete moet dragen, maar qua cultuur en natuur heeft Israël echt heel veel te bieden en het is jammer dat het land zo moet lijden onder de politieke verschillen.

De laatste keer reisde ik naar het land voor het één-programma Zoo of Love op zoek naar de overwinteringsplaats van de ooievaars in de ongerepte Hula Valley, maar ik was al eerder in Israël geweest tijdens een weekje vakantie in Tel Aviv.

De vluchtproblemen die werden veroorzaakt door de sneeuw hier in Europa, werden onmiddellijk vergeten toen we genoten van een heerlijk avondzonnetje dat de stad pas echt tot zijn recht doet komen.
Ik had uiteraard al van een aantal mensen gehoord dat Tel Aviv een topper was, maar dat we zo omarmd zouden worden door een thuisgevoel, had ik nooit verwacht.


Tel Aviv wordt bewoond door heel veel jonge mensen en dat voel je echt. Cultuur, gemoedelijkheid, creativiteit, het wordt er allemaal aangemoedigd en hult de stad in een erg relaxte sfeer.
Gooi daar nog een zweem van Bauhaus architectuur en een hip strand doorheen en het wordt de ideale citytrip die voelt als echte vakantie waar niets moet en de dagen zelfs zonder te plannen gevuld geraken. In elke straat vind je barretjes, restaurants en kiosken waar mensen zitten te praten, werken of eten. Sfeervol is één van de beste omschrijvingen die je de stad kan geven.


Tips:
  • The Diaghilev Live Art Boutique Hotel: Top hotel in Bauhaus stijl met perfecte locatie vlakbij de Rothschild Boulevard. De kamers zijn modern én groot en er worden in het hele hotel werken van verschillende kunstenaars tentoongesteld.
  • Niets is beter om in vakantiemodus te komen dan ontbijten in één van de gezellige ontbijtbars op Rothschild Boulevard of de omliggende straten. The Diaghilev hotel biedt zelf geen ontbijt aan, maar geeft je een ontbijtvoucher in de plaats die je kan inruilen bij verschillende leuke barretjes in de buurt. Café Hillel en Benedict zijn heerlijk!
  • Jeruzalem is slechts een busrit verwijderd van Tel Aviv en dus de perfecte uitstap.
  • Wie een mooie strandwandeling niet uit de weg gaat, kan het 5000 jaar oude havenstadje Jaffa bezoeken, het is zo'n 40 minuten stappen van Tel Aviv langs de kustlijn, maar zelfs onderweg wordt je getrakteerd op graffitikunstwerken en andere kunstige en soms bizarre opstellingen.
  • Genoeg gewandeld? Tijd om te chillen op het strand van Tel Aviv! Massa's beachbars met lekkere snacks en cocktails waar je in één van de strandstoelen kan genieten van de ondergaande zon.
Wist je dat:
Tel Aviv "Lenteheuvel" betekent in het Hebreeuws? Men had werkelijk geen betere naam kunnen bedenken.

1 opmerking :

  1. Super leuk te lezen! Geliked & geshared op onze blogpagina: https://www.facebook.com/MarilynJosephineBlog?ref=hl

    BeantwoordenVerwijderen