vrijdag 20 juli 2012

Roadtrip USA - Canada: De hotels


In de zoektocht naar hotels voor onze roadtrip zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan.
Uiteraard is het goedkoper wanneer je kiest voor hostels of kamperen, maar omdat wij een behoorlijk druk schema te vervolledigen hadden, wilden we toch graag een minimum aan comfort en privé.

We hebben echt maanden gezocht naar de juiste hotels die eigenlijk allemaal 2 dingen gemeen moesten hebben: centrale ligging en niet te prijzig.
Een speld in een hooiberg was er niets tegen.
Achteraf bekeken zijn we er toch behoorlijk in geslaagd om – voor ons alleszins – de goede hotels te vinden.

Omdat ik in mijn zoektocht veel blogs heb gelezen over locaties, maar amper iets vond over de ideale accommodatie die bij de locatie hoort, lijst ik al onze hotels eens op.

30/05 – 1/06:  MGM Grand Hotel & Casino - Las Vegas
Een hotel zoals elk Vegas hotel waarschijnlijk. Erg grote en trendy kamers, maar uiteindelijk allemaal heel onpersoonlijk. Laat je ook niet vangen aan schijnbaar lage prijzen, maar dat legde ik hier al uit.

1/06 – 2/06: Bryce View Lodge - Bryce Canyon City
Ideaal voor een bezoek aan Bryce Canyon, net aan de inkom van het park. Het hotel werkt volgens het motelsysteem met parking voor de deur. Basic, maar proper.

2/06 - 3/06: Comfort Inn Zion - Hurricane
Een leuk voordeel van Comfort Inn is dat zij Continental Breakfast in de prijs aanbieden en dat is echt hoogst uitzonderlijk. Het hotel ligt tussen Bryce Canyon en Zion National Park en is dus ideaal als doorreislocatie. Er is verder niet echt iets in de buurt, maar het hotel heeft wel een minigolf die voor avondentertainment kan zorgen.

3/06 – 6/06: Best Western Carriage Inn - Sherman Oaks, Los Angeles
Los Angeles was de moeilijkste plek om een locatie te bepalen. De stad is zo groot dat je nooit overal dichtbij zit, bovendien moet je rekening houden met de verkeer dat geregeld strop zit. Achteraf bekeken had het hotel een ideale ligging, hebben we amper file gehad en had het een propere grote kamer. Je kan je auto ook makkelijk voor de deur parkeren.

6/06 – 7/06: SeaVenture Hotel - Pismo Beach
Een iets duurder hotel, dat van buitenaf wat gedateerd leek, maar binnenin zeer proper en romantisch was. Het had zelfs een bubbelbad op het terras! Het ligt ook vlak op het strand en het restaurant heeft naast lekker eten dan ook een erg mooi zicht op de ondergaande zon.

7/06 – 10/06: Travelodge Golden Gate - San Francisco
SanFran was de allermoeilijkste stad om iets betaalbaar te vinden dat ook nog eens goed gelegen was. Travelodge is altijd basic en iets gedateerd, maar wel in orde. Bovendien lag dit hotel echt middenin de hippe Lombard Street, dus het was dan misschien wel basic, maar de perfecte uitvalsbasis.

10/06 – 11/06: Medford Comfort Inn - Medford
Dit hotel was één van de enige dat we niet op voorhand geboekt hadden. We zijn dan ook eerder onverwacht hier terechtgekomen wegens wijziging van de plannen voor Crater Lake.  Deze Comfort Inn bevestigde opnieuw dat wij fan zijn van de keten. Het is gewoon een goede middenklasse hotelketen zonder meer.

11/06 – 12/06: Red Lion Hotel on the River – Jantzen Beach - Portland
Zeer groot hotel, doet wat fancy aan en heeft een mooie ligging aan het water. We waren zeer blij dat we rustig in dit hotel net buiten het centrum verbleven na de vreemde ervaring van de stad Portland.
Helaas ook het hotel waar mijn voorkeur voor hotels.com volledig de dieperik is ingegaan.

12/06 – 13/06: Hotel FIVE - Seattle
Het enige design hotel van de hele reis. Op zich proper, hip en goed gelegen, maar we waren effectief Sleepless in Seattle wegens belachelijk veel led lampjes en hightech apparatuur gezoem in de kamer. 

13/06 – 15/06: Quality Hotel Vancouver-Inn at False Creek - Vancouver
Het hotel is gedateerder dan het lijkt op de foto’s, bovendien bracht de bouw van een hotel vlak voor en achter het hotel behoorlijk wat lawaai met zich mee. ’s nachts hebben we daar gelukkig geen last van gehad. Het hotel ligt op zich wel goed, vlakbij de nieuwe hippe buurt Yaletown.

15/06 – 17/06: Dalton Hotel & Suites - Victoria - Vancouver Island
De hotels in Victoria zijn allemaal redelijk duur. Aan het einde van de reis wilden we niet veel geld meer uitgeven en kwam zo bij dit hotel terecht. Het is een heel oud hotel, maar ze zijn momenteel volop in renovatie. Wij hadden nog een oude kamer die een beetje shabby was, maar die echt deed denken aan de kolonialen. De fantasie aan al die mensen die jaren en jaren in de kamer verbleven, maakte veel goed en uiteindelijk werd het zelfs charmant.

17/06 – 18/06: Comfort Inn & Suites Sea-Tac Airport - Seattle (vlakbij luchthaven)
Helaas een domper op de Comfort Inn vreugde wegens onvriendelijke desk. Maar uiteindelijk verbleven we alleen maar in dit hotel om in het holst van de nacht snel bij de luchthaven te zijn voor onze vlucht. Voor 4 uurtjes slaap maakt een mens al eens graag een compromis.

Op 12 hotels in 3 weken bleek dat dus allemaal reuze mee te vallen!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten