dinsdag 17 juli 2012

Le Nid dans l'arbre: 1 van de vele ontdekkingen in Picardië

Picardië zegt je niet zoveel? No worries, in eerste instantie had ik dezelfde reactie.
Nochtans ligt het vlakbij Normanië en zelfs nog boven Parijs. Je bent er dus zeker ooit al eens doorheen gereden zonder het te weten.

Omdat deze regio nog niet de aandacht krijgt die ze verdient, zal ik hier geregeld een paar verborgen plekjes prijs geven. Zomaar, omdat het kan. En omdat mooie dingen gedeeld moeten worden.

Voor dit tripje besloot ik Nico even om te ruilen voor Katleen en dus gingen 2 meisjes en route richting het onbekende stukje Frankrijk.
Na een zoektocht van meer dan een half uur, het aanspreken van twee locals (waaronder één tractorchauffeur in een boswegje) en tot vier keer toe dezelfde bosweg op en af rijden, kwamen we eindelijk aan bij 'Le Nid dans l'Arbre'. We waren bijna zo wanhopig dat we klaar waren om toe te geven dat vrouwen en oriëntatie een ramp zijn.

Maar Agathe, de uitbaatster, stond ons al op te wachten en moest lachen toen we ons excuseerden voor de vertraging. Blijkt dat bijna alle bezoekers haar opbellen om de weg te vragen! 
Eat that oriëntatie. 
Op mijn vraag waarom er geen wegaanduidingen te vinden waren, was ze duidelijk: Le Nid dans l'Arbre moet een verborgen paradijs blijven in het vrij toegankelijke bos van Compiègne.
Ze had het niet beter kunnen verwoorden.

We konden kiezen welke boomhut we wilden, eentje met toegang met een trap of eentje met een zip-line. Wat een zip-line juist was, konden we niet helemaal inschatten, maar het leek ons in ieder geval minder saai dan een gewone trap!
We kregen meteen een klimharnas en bijbehorende uitleg van Agathe en toen was het klimmen maar!
Le Nid dans l'Arbre biedt tien unieke verblijven aan tussen de boomtoppen. Je bagage wordt via een kabel naar boven getrokken, net als het ontbijt dat 's ochtends aan je boom bezorgd wordt.
Via een ladder kom je op een platform recht tegenover je boomhut terecht en van daar moet je met de zip-line naar de overkant. Heel even zweven tussen de bomen, dat is pas een unieke ervaring!

De boomhutten zijn werkelijk prachtig ingericht, heel veel hout, perfect afgewerkte details, geen elektriciteit, maar wel massa's kaarsjes die de boomhut 's avonds omtoveren tot een romantisch nestje. Dit is echt tot rust komen en genieten. Een aanrader? Ik dacht het wel!

Deze post is tot stand gekomen in opdracht van Picardie Tourisme. Alle meningen zijn - zoals steeds - 100% de mijne.

1 opmerking :