maandag 21 mei 2012

4 Tips om het ideale hotel te vinden.

Voor het eerst in mijn reiscarrière heb ik het echt moeilijk met het vinden van de juiste hotels.
Misschien ligt het aan het feit dat de steden in Amerika zo groot zijn en dat de keuze van hotels en locaties bijgevolg oneindig zijn, of misschien ligt het aan het feit dat we 3 weken aan hotels te boeken hebben met een maximum van 2 nachten per locatie.

Feit is dat het juiste hotel vinden niet altijd makkelijk is. Er zijn dan ook een aantal criteria waar we toch graag rekening mee willen houden, maar alles heeft te maken met de manier waarop je reist natuurlijk. Wij zijn geen backpackers en laten de hostels dus even links liggen waardoor de hotelprijzen een pak hoger liggen.
Toch is het belangrijk om niet zomaar het goedkoopste hotel te boeken om je budget te beperken want daar krijg je garantie spijt van achteraf.

Dus, daarom 4 tips om het juiste hotel te vinden:
  • Locatie: Zelfs al kiezen we voor een hotel dat niet midden in het centrum ligt (ooit al geprobeerd om een betaalbaar, goed hotel in Santa Monica, LA te vinden?), dan nog houden we rekening met de locatie. Is er makkelijk openbaar vervoer in de buurt? Zijn er restaurants in de buurt? Wat voor buurt kan je verwachten? Hotels in the Financial District zullen altijd anders zijn dan Boutique hotels in de arty farty wijken. 
  • Parking: We maken een roadtrip, dus dat betekent dat er ook een auto aan te pas komt. Het is echt belangrijk om goed te weten of het hotel ook parking aanbiedt en of deze gratis is, of dat er voor betaald moet worden. Zoek ook altijd uit hoeveel je per dag moet betalen want er zijn heus plaatsen die 40$ per nacht durven te vragen. Booking.com geeft de parkingprijzen meestal mee, andere websites zwijgen het vaak dood, dus ga er niet zomaar van uit dat je niet moet betalen als het niet vermeld staat.
  • Ontbijt: Bij ons in België is het logisch dat het ontbijt inbegrepen is en dat er ’s ochtends een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar staat. Helaas is dat niet overal het geval. Al hoeft dit voor mij niet perse een negatief punt te zijn. Wat is er namelijk leuker dan in een echte coffee bar of Amerikaanse diner te gaan ontbijten? Je moet dus steeds de afweging maken of er voldoende ontbijtmogelijkheden in de buurt zijn om een hotel zonder ontbijt te boeken (kan wel wat schelen in prijs!) of eentje met ontbijt te boeken. 
  • Feedback: Hoe mooi een hotel er op foto ook uitziet en hoeveel faciliteiten het ook aanbiedt, ik zal ALTIJD tripadvisor consulteren om de mening van anderen te kennen. Zoek vooral naar woorden als “bedluizen”, “dunnen muren” en “geen warm water”. Als je deze niet kan vinden, komt het wel goed!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten