vrijdag 25 oktober 2013

Kotor Bay praktisch

Ik vertelde al over de nachtelijke schoonheid van Montenegro en dan vooral in Kotor Bay.

Maar overdag werd het alleen maar beter eigenlijk. Vooral zo rond het aperitiefuurtje werd alles nog rooskleuriger, maar dat heb ik dan ook nogal snel tijdens aperitiefuurtje.

Kotor is trouwens beschermd door UNESCO en dat is behoorlijk terecht.  Niet alleen de ligging van deze prachtige baai is verbluffend, maar de oude stad zelf is één van de best bewaarde Middeleeuwse steden in dit deel van het Middellandse zeegebied.
Ik waande me zelfs even in Italië en dat bleek nog zo gek niet aangezien Kotor een voormalige kolonie van Venetië blijkt te zijn.

Kotor Bay Praktisch:

Ligging
De Baai van Kotor ligt zo'n anderhalf uur van de luchthaven van Dubrovnik, maar hou tijdens het hoogseizoen rekening met lange wachttijden aan de grens.
Je kan opteren om heel de baai rond te rijden en te genieten van het prachtige zicht langsheen de kronkelwegen en kleine dorpjes of je kan de ferry tussen Lepetane en Kamenari nemen. Voor een gewone personenauto betaal je 5€.
Wij namen de ferry op de terugweg, je hoeft niet op voorhand te reserveren en kan gewoon aanschuiven. Ondanks het hoogseizoen moesten we nog geen half uurtje wachten.

Accommodatie
We verbleven 3 nachten in Palma Apartments bij Peter en zijn vrouw, zeer vriendelijke eigenaars die je met al je vragen kunnen bijstaan en zelfs tot 3u 's nachts willen wachten tot je arriveert om je de sleutel te kunnen geven. Het appartement ligt niet in de oude stad, maar op max. 10 minuutjes wandelafstand en heeft een mooi zicht op de ondergaande zon boven de baai.

Eten
Galion is een absolute aanrader en staat momenteel op nr. 1 bij Tripadvisor. Geen toeristtrap, maar absolute degelijkheid. Eén van de "chiquere" restaurants, maar voor 20€ heb je al een voor-en hoofdgerecht, het prachtig zicht op de baai en een live bandje krijg je er met geluk gratis bij.

1 opmerking :