vrijdag 7 juni 2013

Eten op vakantie: Een gezond Barcelona

Vakantie staat gelijk aan lekker eten en aperitieven. Maar tegelijk kan vakantie de nodige weegschaal stress met zich meebrengen.

In Spanje kan je niet om de tapas en sangria heen, maar dat zijn niet altijd de gezondste keuzes op het menu. Zeker wanneer je voor een langere tijd in een stad als Barcelona verblijft, is het belangrijk om af en toe aan de verleiding van al dat lekkers te weerstaan. Gelukkig zijn de inwoners van Barcelona ook steeds bewuster aan het worden van goed en gezond eten.

Daarom, 3 gezonde aanraders in Barcelona:

Chemie in Comerç 24
Dit bijzonder restaurant is wat prijzig, maar als je een goedkope vlucht naar Barcelona kan boeken, heb je weer wat geld over voor een lekker diner in dit restaurant. De chefkok van Comerç is een scheikundige met een enorme passie voor eten. Deze twee passies combineert hij in de keuken en dat zorgt voor heel bijzondere gerechten.
De smaak is een beleving, maar deze kok houdt ook rekening met het effect dat eten heeft op het lichaam.

De Salade van de zee
Zo heet het restaurant La Mar Salada als je salade van de zee vertaalt. Dit restaurant serveert gezonde salades volgens Catalonische recepten. Hier proef je traditie en heb je uitzicht over een prachtige haven en het is dan ook een populair lunch café. De lunch is sowieso een belangrijke maaltijd voor de Spanjaarden en daar wordt dan ook de tijd voor genomen. De meeste Spanjaarden lunchen tussen twee en vier uur in de namiddag.

La Rambla
La Rambla is toch wel de bekendste straat van Barcelona. Je kan er vele snacks krijgen en ze zijn eigenlijk allemaal even lekker, maar lang niet allemaal gezond. Meestal kan je gewoon je instinct volgen bij een onbekend gerecht. Komt het uit een vette pan of frituur, dan kan je het beter overslaan, maar de heerlijk verse fruitsappen passen natuurlijk perfect in een gezond vakantiedieet!



En wees vooral niet te streng voor jezelf. Af en toe mag je natuurlijk genieten van iets lekkers, het is tenslotte vakantie.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten