zondag 12 mei 2013

Dromen van onderweg: De Eastern & Oriental Express

Dit weekend las ik een artikel over de Eastern & Oriental Express en ik was onmiddellijk verkocht.
Het effectieve ticket zal daarentegen niet zo snel gekocht worden want het prijskaartje valt helaas niet echt binnen budget (denk aan +/- 3000€ pp).
Maar in de categorie droomreizen past deze luxe treinreis echter zonder probleem.
5 Redenen waarom je - ondanks het prijskaartje- toch met de Eastern & Oriental Express zou moeten reizen:

1. Nostalgie
Ondanks het feit dat deze trein pas in 1993 aan zijn route is begonnen, ademt hij pure nostalgie. De trein is volledig gebouwd in koloniale sfeer met prachtig houtwerk en Aziatische materialen. De rijtuigen zijn aan de buitenkant afgewerkt met goudkleurige versieringen en ademt de sfeer van het begin van de 20e eeuw.

2. Uniek
De trein rijdt maar een 2 à 3 keer per maand en kan slechts een 100-tal passagiers vervoeren. Unieker dan dat wordt het bijna niet!
Vraag het ook maar na aan diegenen die het geluk hebben gehad om de reis te maken en ze zullen het allemaal als "once-in-a-lifetime" omschrijven.

3. Rust
Je wordt gedwongen om te leven op het ritme van de trein en zwerft op lichte kadans doorheen het prachtige landschap van Singapore en Thailand.  Een cocktail aan de bar, een boek (Agatha Christie!) bij de hand en af en toe naar buiten kijken en je gedachten laten afdwalen, wie heeft dan nog nood aan tv of gsm? De laatste wagon is een observatierijtuig waar je optimaal kan genieten van de voorbijglijdende natuurpracht met een koffietje in de hand tijdens een gesprek met één van de medepassagiers bijvoorbeeld.

4. Sociaal
4 dagen op een trein, daar gaat een mens al eens sociaal van worden. Tijdens de maaltijden word je - tenzij je anders vraagt - aan een tafeltje van 4 geplaatst met andere reizigers. Rokers vinden elkaar in het observatierijtuig en zelfs de bediening maakt er een punt van om je na verloop persoonlijk aan te spreken met je naam.

5. Luxe
De trein wordt bemand door enkele topchefs die met kraakverse ingrediënten, die aan elk station worden aangevuld, een haute cuisine diner op tafel brengen. Een tafel die overigens voorzien is van zilver bestek en kristallen glazen met inscriptie van de treinmaatschappij. Avondkledij is niet verplicht, maar mannen worden verwacht in kostuum en vrouwen kunnen zich volledig laten gaan in cocktailjurken.

Het enige probleem - naast het prijskaartje dan - is dat er geadviseerd wordt om slechts 1 stuk bagage mee te nemen omdat de standaard kamers niet aan de grootste kant zijn. Hoe moet dat ooit lukken met cocktailjurken en een collectie killer heels?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten