vrijdag 10 augustus 2012

Een dappere Belg in Park Astérix

Een tijdje geleden mocht ik van de Picardie Tourism een uitstapje maken naar Park Astérix.
Ik kende helemaal geen fluit van de Asterix strips, maar goed, wanneer je aan je vierde looping van één van de rollercoaster begint, is dat eigenlijk het minste van je zorgen.


En eerlijk waar, Park Astérix is een leuk alternatief op de gekende Belgische pretparken met minstens even spectaculaire achtbanen!

De rollercoasters werden meteen aan een test onderworpen en wat blijkt? De ritjes duren beduidend langer dan wat we in België gewoon zijn en de beleving van elke achtbaan is telkens anders.
De reuze Egyptische achtbaan 'Oz'iris' maakt een plotse duik onder de grond, de Gallische bobslee 'La Trace du Hourra' scheert vlak over de hoofden van de wachtenden na ons en de pittige strijdwagen 'Goudurix' met wel 7 loopings is op z'n minst gezegd een adrenalinejager.


Natuurlijk zijn er ook attracties waar je aan een rustiger tempo plezier kan maken.  Er zijn 2 soorten 'boomstammetjes'attracties die als ideale verkoelers op een warme zomerdag fungeren.
Er zijn ook heel veel alternatieve attracties voor de kleinere kinderen, allerlei themaspeeltuinen, paardencarrousels of stoere draaimolens verspreid over het hele park en er is zelfs een dolfijnenshow.

In België heb ik soms het gevoel dat de pretparken of vooral op volwassen afgestemt zijn, of vooral op kinderen, maar Park Astérix heeft echt een mooi allegaartje voor alle leeftijden gevonden. En extra lange attracties, laten we dat vooral niet vergeten.

Laat je zeker niet afschrikken door de ligging van het park in Frankrijk. Uiteindelijk ligt het op maar een 3-tal uurtjes rijden vanuit Brussel, ideaal eigenlijk om er een weekendje weg aan te koppelen!


Park Astérix Praktisch:
  • Bereikbaar via de A1 snelweg richting Parijs, het park bevindt zich tussen afrit 7 en 8
  • Parking aanwezig voor 8€
  • Tickets zijn wel niet goedkoop: 44€/volwassene en 33€/kind tussen de 3 en 11 jaar, maar op de website vind je wel online aanbiedingen.
  • Het park is geopend van april tot oktober van 10u - 18u (20u in de zomerweekends)
  • Meer informatie en kortingen op de website www.parcasterix.fr

Deze post is tot stand gekomen in opdracht van Picardie Tourisme. Alle meningen zijn - zoals steeds - 100% de mijne.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten