donderdag 7 juni 2012

Bryce Canyon National Park: Klein, maar fijn!

Na de volgebouwde, neonverlichte Strip van Las Vegas, is het een verademing om terug in de natuur te zijn. Amerika biedt een subtiel evenwicht in boeiende steden en nationale parken dat maar weinig andere landen kunnen evenaren.

Las Vegas werd dan ook vlot ingeruild voor Bryce Canyon National Park en nadien ook Zion National Park.

Bryce Canyon is een relatief klein gebied dat makkelijk in 4 uur met de wagen kan doorkruist worden.
Let wel, er wordt aangeraden om eerst helemaal tot het achterste punt te rijden, om vervolgens terug te rijden en de tijd te nemen om te stoppen aan de verschillende uitzichtpunten.
Je kan ook kiezen voor de shuttlebussen die je om de zoveel minuten van het ene naar het andere punt brengen.
Bryce Canyon is moeilijk in foto's te vatten omdat het uitzicht zo oneindig is en de lichtinval de rotsen elke 5 minuten van uitzicht doet veranderen.
De fantastische rotsformaties zijn ontstaan door een opeenvolging van vriezen en dooien die de steenmassa bij elkaar drukken en weer loslaten. Ongelooflijk dat deze toppen in mei nog met sneeuw bedekt waren!

Maar, als je weet dat dit park zich 2500 meter boven zeeniveau bevindt, dan klinkt dat al niet meer zo gek natuurlijk.
Deze hoogte verklaart waarschijnlijk ook het snel veranderende weer. Uit mijn ervaring bezoek je het park best in de voormiddag en/of net na de middag. In de namiddag kan het weer zomaar in een half uurtje tijd van zonnig en warm omslaan naar bewolkt, regenachtig en zelfs onweer.


Omdat de bliksem in Bryce Canyon blijkbaar geen lachertje is, beslissen we om naar onze lodge te trekken en de volgende dag terug te keren om het laatste stuk van de route te hervatten. Je ziet hierboven duidelijk dat het weer voor een totaal andere ervaring van het park kan zorgen!

De volgende dag naar het park terugkeren is effectief geen enkel probleem. Je betaalt een entrance fee van 25$ per wagen en deze is 7 dagen geldig, top!

Geheel tegen de mainstream in hebben wij gekozen om Bryce Canyon aan te doen en niet de Grand Canyon. Hoofdreden was dat je Grand Canyon maar vanaf een beperkt aantal uitkijkpunten kan bekijken en we van heel wat mensen gehoord hadden dat Bryce in dat opzicht veel meer te bieden heeft.
Ik kan natuurlijk niet vergelijken, maar ik sta wel nog steeds achter onze beslissing. Bryce Canyon mag dan één van de kleinere parken zijn, de wauw-momenten waren meer dan aanwezig.

Zijn jullie misschien al in Grand Canyon en/of Bryce Canyon geweest? Wat denken jullie?

2 opmerkingen :

  1. Keileuk om dit allemaal te lezen. Kan niet wachten om aan ons Amerika-avontuur te beginnen en bij de concrete planning kom ik hier ZEKER nog wat tips opdoen. Bedankt alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk kan je hier inderdaad wat tips opdoen, dat hoop ik toch zeker te bereiken! Wat leuk dat je zelf ook bijna aan een Amerika avontuur kan beginnen, ik kan alvast met zekerheid zeggen dat het echt de moeite waard is. Als je vragen zou hebben, geef gerust een seintje!

      Verwijderen