woensdag 11 april 2012

De weg naar Kroatië - deel 2

Na Bled, was een tussenstop in Ljubljana uiteraard een noodzaak. De hoofdstad van Slovenië verdient alleen al voor zijn poëtische naam een bezoekje.
Heerlijke terrasjes, prachtige bruggen en riviertjes doorheen de stad, kleurrijke authentieke gevels, wie niet vrolijk wordt van Ljubljana zal het nergens worden.
Wat me opviel aan Slovenië tout court, is dat het zo groen en fris is.
Bovendien ademt het land geschiedenis uit, zonder dat het je ermee om de oren slaat. De meeste gebouwen in Ljubljana dateren uit de Barok, Jugendstil of zelfs het communistische tijdperk, maar de tijd heeft er een gekrakeleerd authentiek dekentje over gedrapeerd en maakt het allemaal echt mooi en pittoresk.
Ljubljana is niet erg groot en op een dag rondkuieren heb je de leukste plekjes wel gezien:
Vers fruitsap drinken op de markt, een ijsje eten op één van de terrasjes in het centrum, over de mooie bruggen kuieren of luieren op een bankje en de vogeltjes aan een fonteintje zien drinken. 
Dus, als je van plan zou zijn om met de wagen naar Kroatië te rijden, of als je een vakantieplek zoekt die in de lijn ligt van Oostenrijk of Duitsland, geef Slovenië een kans. Zoveel schoonheid had ik nooit nog maar zelden gezien.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten